Geçenlerde bir düğüne giden Kırşehir’in tanınmış tüccarlarından bir hemşerimiz “Biz eskiden her gün düğünde dernekte yer içer, bol bol da kafa çekerdik. Sonra bu alkol işini bıraktık, Hacı olduk, elimizi ayağımızı çektik. Şimdi yine düğünlere gidiyoruz. Hani biz alkol kullanmıyoruz ya, bizim masaya bir soğuk ayran çorbası bırakıp gidiyorlar. Sonra ne arayan oluyor, ne soran oluyor. Ama içki içilen masalara bakıyoruz, her masadan bir görevli el göğüste hizmet ediyorlar. Et-ekmek dizboyu. Ye yiyebildiğin kadar. Şimdi biz de baktık ki olacak gibi değil. Oturur oturmaz soruyorlar ne alırsınız diye. Biz en başta iki büyük Rakı’yı isteyip masaya diktiriyoruz. Ondan sonra izzeti ikramın arkası kesilmiyor. Masa bir güzel donatılınca, Rakıları da masanın altına koyuyoruz. Yemeğin ardından üstüne tatlısını da yiyoruz. Rakılara da dokunmadan masanın altından çıkartıp üstüne koyup kalkıyoruz. Ne yapalım böylece bir ayran çorbasıyla yarı aç masadan kalkmaktan da kurtuluyoruz” diye anlatıyor.
http://www.kirsehircigdem.com/haberdetay/839/dugunlerde-butun-ikram-raki-masalarina-olunca!/08-08-2010.html
10 Ağustos 2010 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder