Güner’in verdiği bilgiye göre Sevilen, yurtdışında Hollanda, Belçika, Almanya, Finlandiya’ya şarap ihracatı yapıyor. Marka 10’a yakın değişik isimde şarap üretimi gerçekleştiriyor.
‘Sofra şarabı olmayalım’
Dünyada şarap satışında ciddi rekabetin olduğunu, Şili ve Güney Afrika şaraplarının çok ucuza satıldığını dile getiren Güner şöyle devam etti: “Dünya şarapları arasında ancak kalitemizi yükselterek daha çok sofra şarapları tipinde değil de kaliteli şaraplarla, pazarda yer edinebiliriz. Biz de o yönde çalışma yapıyoruz. Sektörün desteklenmesi Türk şarapların dünya platformuna taşır. Tarım Bakanlığı ile şarap sektöründeki firmaların birlikte hareket etmesi lazım.” (aa)
Rakının iki katı
Türkiye’de kişi başına düşen şarap miktarının bir litreyi bulmadığını dile getiren Güner, şöyle konuştu: ”Türkiye’de şarap üretimi 30-35 milyon litre arasında. Son senelerde büyükşehirlerde şarap evlere girmeye başladı. Marketlere satış yapıyoruz. O bakımdan biraz daha sevinçliyiz. Bir üzüntümüz de şarapların restoranlarda ve otellerde çok pahalıya satılması. Bir şişe rakı 40-50 liraya satılırken şarap 60-70-100 liraya kadar satılıyor. Niye böyle yaptıklarını sorduğumuzda, ‘Rakının mezesinden, şarabın kendisinden kazanıyoruz’ diye savunmaya geçiyor restoran sahipleri. Bu da sektörü daraltıyor.”
0 yorum:
Yorum Gönder